×

SIKÇA SORULAN SORULAR

En çok sorulan soruların yanıtlarını inceleyin

Geçmiş olsun.
İğne ile rahatladı ise tekrarlanabilir. Yalnız anneniz şeker hastası olduğu için kortizon yapılması doğru değildir. Herhalde iğneyi yapan doktor bunu göz önüne almıştır. İğnenin içeriğinde hyaluronik asit veya sodyum hyaluronat olması uygundur. 1 hafta ara ile 3 kez yapılabilir. Eğer iğnelere rağmen ağrısı geçmiyorsa ameliyat olabilir. Zira bir çok dahili problemi olan hastalarda ameliyat geciktirilir ise, yeni problemlerin eklenmesine neden olacağı için, ameliyat süreci daha problemli olmaktadır. Sonuç: şikayetler ilaçlar, fizik tedavi ve iğneler ile geçmiyor ise her yaşta ameliyat yapılabilir…Yeter ki doğru adres yani doğru hekim, doğru hastane ve malzeme kullanılsın….
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Dizinizin yeniden MR ile muayene edilmesi lazım. Kırık kaynamış olmalı… Şikayetler devam ediyor ise başka bir ortopediste başvurun…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Merhanba
İsmail Bey Bir hafta süresince anti romatizmal bir ilaç kullanın geçmez ise doktora başvurursunuz.
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Merhaba hocam size birşey soracağım cevaplarsanız teşekkür ederim şimdiden..Hocam yaklaşık 3 ay önce taşikardi oldu o andan 10 dakika sonra acile gittim nabzıma baktılar 150 felandı iğne felan verdiler serumdan sonra ambulansla bağcılar arş. hastanesine gittim toplam 45 dakika felan sürdü maks 175 gördüm heyecan panik dolayısıyla hocam ekg kayıtlarımı bir kardiyoloji doktoruna götürdüm atriyal taşikardi teşhisi koydu ve eko’da kalbime baktı mvp ve hafif yetersizlik dedi ama sıkıntı yaratmaz doğuştan dedi hocam bu taşikardiden 2 gün sonra sol göğsümde kasılmalar baskılar olmaya başladı kalpten diye şüphelendim doktoruma gittim kas iskelet sistemiyle alakalı dedi ve magnezyum ilacı verdi kullandım 1 ay hocam 1 ay sonra boynumda tutulmalar olmaya başladı arada boynum tutuluyor ve göğsümde baskı oluyor gün içerisinde sürekli şimdi de arada burnuma geliyor burnumun kemiği basınçtan patlayacak gibi oluyor çok tuhaf şeyler..3 Kardiyoloji doktoruna gittim üçüde aynı şeyleri söyledi..Göğüs cerrahına gittim akciğer grafisi çektirdim temiz çıktı sorun yok dedi..Fizik tedavi doktoru kas gevşetici verdi ama nafile geçmiyor hocam en sonunda ortopedi doktoruna gittim omurgamda hafif eğrilik varmış ama önemsiz dedi ilaç vermedi.. Hocam yaptırdığım testler; Holter ekg, efor testi, eko, hemogram, tiroid ama hepsi temiz hocam sadece eko dısında belirttim yukarıda.. Hocam damarlarımda taşikardi sonrası pıhtılaşma mı oluştu damarlarım mı tıkanıyor yoksa omurgamdaki eğriliğin sinirlerime baskı mı uyguluyor veya psikolojik mi ?

Omurga eğriliğiniz bu şikayetleri yapmaz. Bir psikologla görüşebilirsiniz….
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Necla H.
Geçmiş olsun. Tarihi yüz yıl geriden takip ediyorsunuz. Yanlışlıkla 1914 de ameliyat oldum demişsiniz. Şaka bir tarafa ameliyattan 2 ay sonra şikayetlerin geçmesi gerekiyor. Eğer hala problem yaşıyorsanız başka bir diz üzerine uzman hekime başvurunuz…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Merhaba
Aslı Hanım.

Annenize geçmiş olsun.Kaynamayan kemikle yürümek kemiğin her geçen gün biraz daha zedelenmesine ve ileride onarılması çok zor durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Fizik Tedavi ve diğer yöntemlerin ameliyat yani kalça protezi dışında maalesef faydası yoktur. Deneyimli ellerde Total Kalça Protezi ameliyatı yaklaşık 1 saat süremektedir ve epidural anestezi, yani belden aşağısının uyuşturulması, ile yapılmaktadır. Ameliyat sonrası hasta derhal ayağaına basabilmekte ve ortalama 4 hafta sonra desteksiz yürüyebilmektedir. Doğru adreslerde protez ameliyatını gerçekleştirmenizi tavsiye ederim….Komplikasyon deneyimli ellerde fazla görülmez. Sizi korkutmasın…
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Aysel Hanım.
Bu raporun anlamı; dizinizde hiç bir şey yok demektir. Rahat olun dinlendirin şikayetiniz geçecektir. Geçmez ise başka doktora gidin…
PRF.DR.NEJAT GÜNEY

Merhaba Doktor Bey Babam 45 yaşında 5 sene önce kullandığı kortizon ilacından sağ kalça kemiği hasar görmüş.Pendik Marmara Ünv. Eğitim Araş. Hastanesine ve İstanbul Baltalimanı Kemik Hastanesine gittik.Balta limanındaki Doç Doktor sağ taraf bitmiş protez olucak sol tarafa canlandırma metodu ile ayğından kalem kemiği alınarak kalçaya takılıp bir kurtarmaya çalışırız ancak amelyat çok riskli ve zor 6-7 saat sürücek babanın yaşı 45 sınırda başarı onarı %60 ve amelyattan sonra 6 ay hiç kalkmicak yatıcak dedi.%40 lık başarısızlık oranı var ona göre karar verin eğer amelyat iyi geçerse kurtulur sol taraf dedi.başarısız olursa da sol tarafta protez olur sadece 6 ay kaybınız olur dedi. Neolur siz tecrübelerinize dayanarak bize bir yol gösterin ailecek çok üzülüyoruz ve kararsızız. Babam hiç sigara kullanmıyor kilolu değil belinde 2 adet küçük bel fıtığı var onun dışında bildiğimiz bir rahatsızlığı yok. Size sormak istediğim bu riski alarak sol kalça için kurtarma amelyatı yaptıralım mı? Eğer amelyat başarısız geçerse sol kalçada kurtulmaz ise bu bacağından alınan kalem kemiği daha büyük bir probleme yol açmaz mı? son ve en önemli sorumda sağ ve sol kalçaya protez taktırmak için ağrılarının olmasını mı bekleyelim yoksa ağrısı olmadan şuan mı taktıralım protezi? Çünkü doktorun bazıları yaşı genç kendi kalçasını kullanabildiği kadar kullansın son çare takalım belki iadere eder şu durumun seni diyor.bazı doktorlar ise protez için gecikme yapmadan hareket kısıklığı ağrıları olmadan önce takılsın ki nekadar erken takılıp hareket problemi az ise amelyattan sonrada okadar daha iyi olur diyor. Doktor bey biliyorum çok uzun yazdım ancak içim hiç rahat değil gittiğimiz doktrorlardan net bilgi alamadım babam için çok üzülüp endişe ediyoruz bu üç önemli sorunun karaını doğru şekilde almak bizim için çokk önemli. Büyük biz merak ile ve tecrübelerinizi incelediğim için cevaplarınızı önemle rice ediyorum. Simdiden çok teşekkür ederim Saygılarımla

Babanıza geçmiş olsun.
Bu konu çok önemli. Sadece sizin bana doktorların ağzından anlattıklarınızla çözülemez.lütfen bütün görüntüler ile gelebilirseniz çok daha sağlıklı cevap verebilirim. Veya pazartesi günü beni arayınız….
PROF.DR.NEJAT GÜNEY

Size Nasıl
Yardımcı Olabilirim?

Aklınıza takılan şeyler varsa

Soru Sorun

Yüzyüze görüşmek istiyorsanız

Randevu Alın